Bank news
Comerţbank va sprijini grădinarii Moldovei cu credite accesibile
18.08.2016

COMERȚBANK oferă producătorilor de fructe, nuci, fructe de pădure și struguri de masă, precum și întreprinderilor din industriile conexe condiții favorabile de creditare pe linia proiectului Livada Moldovei. Creditele în euro sunt disponibile pentru până la 10 de ani, cu o perioadă de grație de până la 4 ani.

Finanțarea proiectului Livada Moldovei în sumă de 120 de milioane de euro este realizată de Banca Europeană de Investiții. Accesul la aceste fonduri este obținut prin intermediul a patru bănci din Republica Moldova selectate pe bază de concurs. Comerțbank – este unul dintre ele. Banca a devenit membru al proiectului în luna iulie a acestui an.

Comerțbank este una dintre cele 4 bănci din Moldova, care colaborează strâns cu instituțiile financiare internaționale, și are un șir de linii deschise pentru finanțarea diverselor sfere de activitate ale clienților, care permite oferirea unor produse competitive (PAC, Livada Moldovei, Filiera vinului).

Comerțbank – o bancă comercială universală, cu o istorie de 25 de ani. Banca oferă o gamă completă de servicii financiare și produse high-tech pentru persoane fizice și juridice. Activele Comerțbank la 30 iunie in 2016 au constituit 1.080 mln lei. Capitalul autorizat s-a ridicat la 147 mln lei. Capitalul normativ total aproximativ 262 mln., iar portofoliul de credite al băncii s-a ridicat la circa 436,5 mln lei. Portofoliul de depozite al băncii a constituit circa 695.9 mln lei. Raportul actual de lichiditate constituie 58,83% (standard ≥20%) - în întregul sistem de 44,83% (la 31.05.2016).