Bank news
Financial Education Week. Learn, saving and earning with Comerțbank
04.04.2017

În perioada 27 martie – 2 aprilie 2017 s-a desfășurat Săptămâna Internațională a Educației Financiare, organizată de Child and Youth Finance International și Banca Națională a Moldovei. Ediția acestui an se desfășoară sub deviza „Învață. Economisește. Câștigă.”,         BC Comerțbank S.A. participă la organizarea acestui eveniment de 4 ani.

În acest an angajații Comerțbank, Marina Cojuhar, Manager produse din cadrul Departamentului comercial, și Denis Malendra, Șef adjunct Secției planificare și analiză, au petrecut un seminar pentru studenții Academii de Studii Economice, facultatea Finanțe cu tema: Sectorul Bancar al Republicii Moldova - Aspecte practice și teoretice.

În cadrul acestui seminar s-au abordat mai multe teme precum: analiza produselor noi de pe piața bancară; riscurile la care este expus sistemul bancar și metodele de analiză a lor; combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului; analiza problemelor cu care se confruntă sistemul bancar în Republica Moldova.

Tinerii au manifestat interes față de temele abordate în cadrul seminarului și au acordat întrebări aferente temelor discutate, precum și de procesul de angajare într-o bancă. Angajații băncii au răspuns la întrebările studenților și au acordat detalii aferente stagiului de practică.

Acest eveniment este organizat cu scopul îmbunătățirii percepției tinerilor și copiilor aferent economie în general, și oferirea instrumentelor utile pentru modelarea propriului viitor. 

Pentru prima dată acest eveniment a fost organizat în anul 2012, la care a participat  33.000 de mii de tineri și copii, din 21 de țări care au făcut primii pași în lumea educației financiare, în anul 2016, sau implicat cel puțin 7 milioane de copii și tineri din 132 de țări.