Bank news
AVIZ persoanelor fizice - debitori conform contractelor de credit ipotecar
25.03.2020

Banca Comercială „COMERŢBANK” S.A., având în vedere starea pandemică cauzată de COVID-19, declararea Codului roşu de risc de contaminare şi a stării de urgenţă, pentru încurajarea respectării măsurilor de protecţie stabilite şi susţinerea clienţilor afectaţi economic informează despre:

  • amânarea termenilor de plată a tranşelor de rambursare a creditelor ipotecare şi a dobânzilor la creditele respective pentru luna aprilie şi mai 2020, până în luna iunie 2020.  Pentru neplata tranşelor de rambursare a creditelor ipotecare şi a dobânzilor la creditele respective în perioada de până în luna iunie 2020 nu vor fi încasate penalităţi, comisioane de eşalonare a plăţilor sau alte plăţi.

Modificarea respectivă a termenilor de plată va opera în condiţia în care debitorul nu-şi va exprima expres dezacordul, în termen de 10 zile lucrătoare din data emiterii prezentului aviz, sau nu va efectua plăţile conformgraficului de plăţi existent la moment.

Banca Comercială „COMERŢBANK”S.A. somează debitorii, în perioada de până la 15 mai 2020, de a-şi aprecia capacitatea financiară şi a opta, prin depunerea cererii respective, pentru una din următoarele modalităţi:

  • plata integrală în luna iunie 2020 a plăţilor amânate şi anume tranşelor de rambursare şi a dobânzilor pentru luna aprilie şi mai 2020 ;
  • restructurizarea creditelor şi a dobânzilor aferente amânate. Cheltuielile de restructurizare a creditelor, încheierea acordurilor adiţionale de  modificare a garanţiilor de rambursare şi înregistrarea lor, după caz, vor fi suportate de bancă.

În context Banca Comercială „COMERŢBANK”S.A. vine cu apel de încurajare a clienţilor săi şi îndrumare în respectarea măsurilor de precauţie recomandate de autorităţi abilitate.

Banca Comercială „COMERŢBANK”S.A. este alături de dvs. şi împreună vom identifica măsuri de depăşirea a greutăţilor provocate de pandemie.

Aveţi grijă de dvs. şi apropiaţii voştri! Nu vă expuneţi riscului de contaminare cu COVID-19.

 

Cu respect,

Banca Comercială „COMERŢBANK”S.A.