Bank news
Anunț privind intensificarea fraudelor bancare pe Booking.com
12.10.2023

Stimați clienți,

În ultima perioadă s-a constatat o creștere a numărului de fraude în mediul online, pe site-uri false, dubioase, inclusiv mesaje pe e-mail, care imită Booking.com.

Infractorii utilizează diverse metode pentru a intra în posesia informațiilor bancare de la potențialele victime.

BC ,,Comerțbank” SA vă atenționează să fiți precaut și recomandă:

  1. Verificați sursele: Asigurați-vă întotdeauna că mesajele pe care le primiți de la Booking.com sau de la hotelurile rezervate provin din surse autentice. Verificați cu atenție adresa de e-mail sau numărul de telefon al expeditorului.
  2. Nu accesați adrese web suspecte: Evitați să navigați pe adrese web sau să deschideți fișiere atașate din mesajele suspecte. Accesați platforma Booking.com direct prin intermediul site-ului oficial sau al aplicației mobile.
  3. Contactați în mod direct Booking.com: Dacă primiți orice solicitare suspectă sau cerere de informații personale, contactați în mod direct Booking.com folosind informațiile de contact furnizate pe site-ul oficial al acestora. Nu utilizați niciodată detaliile de contact din mesajele suspecte.
  4. Raportați tentativele de fraudă: Dacă aveți motive să credeți că ați fost victima unei tentative de fraudă, raportați incidentul imediat la Booking.com, inclusiv Serviciul Call-Centru 022 14 11 11 sau 14 111.

Echipa Comerțbank, depune efort pentru siguranța financiară a clienților, a tuturor tranzacțiilor bancare efectuate  și asigurarea confidențialității datelor.

Manifestați prudență maximă și respectați regulile de securitate a cardurilor.

Comerțbank, Sporim Valorile!