Noutățile băncii
Comerţbank este prima bancă care a semnat un nou accord de colaborare cu ODIMM, privind facilitarea procedurii de garantare a creditelor acordate întreprinderilor mici şi mijlocii
13.09.2016

Comerţbank a semnat un nou acord de cooperare cu Organizaţia pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (ODIMM), care prevede simplificarea şi îmbunătăţirea procedurii de garantare a creditelor acordare IMM-urilor.  Acord presupune Acordarea garanţiei la credit agenţilor economici care nu dispune de suficient gaj. Pentru întreprinderile active, garanţia reprezintă până la 50% din mărimea creditului, dar nu mai mult de 700 mii lei, pe o perioadă de până la 5 ani. Iar pentru întreprinderile nou-create, garanţia poate reprezenta maxim 70% din suma creditului, dar nu mai mult de 300 mii lei. Perioada de garantare este de până la 3 ani.

În același timp a fost elaborat un nou produs de garantare, dedicat întreprinderilor gestionate de femei antreprenoare, care prevede acordarea de garanţii financiare până la 700.000 lei, cu rata de acoperire de până la 70% din valoarea creditului, pe o perioada de garantare de până la 60 luni. Comisionul anual va fi același ca și la celelalte produse garantate – de 0,5 % anual din suma garanției.