Noutățile băncii
Atenție! la mesajele dubioase primite pe poșta electronică
26.10.2023

Dragi clienți,

În ultima perioadă, Comerțbank a observat o creștere a atacurilor cibernetice de tip scam și phishing. Hackerii folosesc imaginea băncii pentru a încerca să obțină resurse financiare prin trimiterea de email-uri cu arhive ce conțin dispoziții, ordine de plată sau facturi false și îndeamnă utilizatorul să acceseze un link indicat.

Serviciul Securitate a Informației din cadrul Comerțbank recomandă evitarea accesării acestor link-uri, blocarea și raportarea expeditorului către bancă. În contextul continuării acestor atacuri, vă îndemnăm să verificați întotdeauna sursa reală a mesajului și să respectați regulile de igienă cibernetică.

Pentru a vă proteja, vă rugăm să urmați aceste reguli de bază:

  1. Nu divulgați informațiile dumneavoastră bancare: Comerțbank nu va solicita niciodată prin e-mail sau telefon detalii despre contul dumneavoastră, cum ar fi numărul de cont, parola sau codul PIN.
  2. Verificați adresa de e-mail a expeditorului: Asigurați-vă că e-mailurile pe care le primiți sunt de la adresa oficială a băncii noastre.
  3. Nu faceți clic pe linkuri suspecte: Dacă un e-mail conține un link care vă pare suspect, nu faceți clic pe el. În schimb, accesați site-ul nostru oficial direct din browser.
  4. Utilizați o conexiune internet sigură: Evitați să accesați contul bancar de pe rețelele Wi-Fi publice nesecurizate.
  5. Actualizați-vă regulat software-ul: Asigurați-vă că sistemul de operare, browserul și software-ul antivirus sunt la zi.

Dacă suspectați că ați primit un e-mail de phishing sau dacă aveți îndoieli cu privire la securitatea contului dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați imediat.

Phishing-ul este unul dintre cele mai frecvente atacuri cibernetice, prin care infractorii încearcă să fure bani, informații personale sau bancare. Aceștia pretind că sunt companii renumite, prieteni sau cunoștințe și trimit email-uri sau SMS-uri atrăgând atenția asupra unor defecțiuni sau erori tehnice și solicitând reintroducerea datelor personale sau efectuarea unor plăți.

Un alt exemplu de fraudă este scam-ul, unde mesajele expediate de infractori conțin informații reale despre instituție și solicită efectuarea plăților prin nerespectarea procedurii obișnuite de autorizare a plăților, ci prin accesarea unui link.

Atacurile cibernetice pot avea consecințe grave, inclusiv pierderea datelor personale și bancare sau compromiterea conturilor de pe rețele sociale. Serviciul Securitate a Informației din cadrul Comerțbank subliniază necesitatea sporirii vigilenței pentru a evita astfel de atacuri.

Dacă aveți motive să credeți că ați fost victima unei tentative de fraudă, raportați incidentul imediat la  Serviciul Call-Centru 022 14 11 11 sau 14 111.

Vigilența este esențială pentru a evita astfel de atacuri. Vă mulțumim pentru încrederea acordată!

Echipa Comerțbank.