Noutățile băncii
BC ,,COMERȚBANK” SA promovează educația financiară în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare
22.03.2024

GMW - este o campanie anuală de conștientizare globală cu privire la importanța educației financiare a tinerilor, de la o vârstă fragedă, cu o dobândirea treptată a cunoștințelor, abilităților, aptitudinilor și comportamentelor necesare pentru a lua decizii financiare corecte.

În perioada 18-24 martie 2024, se desfășoară Săptămâna Internațională a Educației Financiare (GMW) - un eveniment coordonat de OCDE ce se desfășoară anual în 176 țări.

În contextul acceptării inițiativei Băncii Naționale a Moldovei (BNM) care este coordonator național al procesului de educație financiară, Comerțbank organizează activități de educare financiară și familiarizează tinerii de la o vârstă fragedă cu termenii bancari pentru a accentua importanța educației financiare și a facilita luarea deciziilor financiare în viața adultă.

Reprezentanții băncii, au desfășurat lecții educativ-interactive pentru elevii din clasele a IV-a din:

- Liceul Teoretic cu Profil de Arte "Elena Alistar", Chișinău, 36 de elevi;

- Liceul Teoretic cu Profil Sportiv "Gloria", Chișinău, 27 de elevi.

,,Comerțbank a desfășurat aceste lecții de educare financiară, pentru a oferi elevilor cunoștințe și aptitudini necesare din domeniul financiar-bancar. Educația financiară e foarte importantă pentru întreaga societate. Ne dorim o dezvoltare a economiei și o societate educată din punct de vedere financiar”, a menționat Elena Cușnir, Vicepreședinte.

În cadrul lecțiilor, copiii au fost familiarizați cu termenii financiari-bancari, au descoperit activități bancare, au avut posibilitatea să testeze dispozitivele de numărat banii, de verificare a autenticității bancnotelor și au participat la concursuri.

La final de lecție, elevii au primit o diplomă de participare și alte premii de la Comerțbank. Imagini de la lecțiile desfășurate pot fi vizualizate în albumul publicat pe pagina Facebook.

Dacă nu știi cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine. Robert Kiyosaki

Comerțbank, Sporim Valorile!