Новости банка
Comerțbank promovează educația financiară în cadrul ,,Global Money Week”
24.03.2023

În perioada 20-26 martie 2023, se desfășoară Săptămâna Educației Financiare (Global Money Week) - un eveniment coordonat de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) ce se desfășoară anual în tot mai multe țări.

Comerțbank a organizat activități orientate spre educarea și promovarea educației financiare ca urmare a  acceptării inițiativei Băncii Naționale a Moldovei (BNM) care este coordonator național al procesului de educație financiară.

În acest context, reprezentanții băncii au desfășurat lecții de educație financiară și activități interactive  cu prezentare de activități reale din domeniul bancar pentru  elevii claselor a IV-a:

  • în data de 20 martie, în  cadrul Liceului teoretic cu profil de arte ,,Elena Alistar” din Chișinău;
  • în data de 23 martie, în cadrul Sucursalei nr. 1 din Chișinău pentru elevii Liceului teoretic ,,Mihail  Kogălniceanu”.

Pe tot parcursul lecțiilor și prezentărilor desfășurate, elevii au fost atenți, curioși, prezentând interes pentru domeniul financiar.

Astfel, copii au fost familiarizați cu termenii financiari bancari, au analizat modalitățile de plată, au observat cum funcționează aparatele de numărat și de verificat bancnotele și au aflat elementele de siguranță a leului moldovenesc, istoria banilor și alte curiozități din domeniul financiar.

La sfârșitul lecției de educaţie financiară s-au organizat concursuri interactive de verificare a tematicii prezentate, astfel, elevii au primit  diplome de participare, iar cei mai isteţi și atenți elevi au primit cadouri de la Comerțbank.

,,Prin intermediul acestor activități, ne-am propus să promovăm educaţia financiară tinerei generații. Investind în cunoștințele financiar-bancare ale copiilor de la vârstă fragedă înseamnă o societate educată din punct de vedere financiar”, a menționat Olga Bejenaru, Șef al Departamentului Dezvoltare și Marketing.

GMW - este o campanie anuală de conștientizare globală cu privire la importanța educației financiare a tinerilor, de la o vârstă fragedă, despre dobândirea treptată a cunoștințelor, abilităților, aptitudinilor și comportamentelor necesare pentru a lua decizii financiare corecte.

 

 

O investiție în cunoaștere plătește cea mai bună dobândă. Benjamin Franklin

Comerțbank, Sporim Valorile!

Архив Новостей
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2001