AVIZ privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Protecţia datelor Dvs. cu caracter personal reprezintă una din priorităţile Băncii Comerciale „COMERŢBANK” S.A.

 

Banca Vă aduce la cunoștință că, la prestarea serviciilor financiar-bancare, datele Dvs. cu caracter personal sunt colectate, prelucrate, stocate şi păstrate în conformitate cu Legea nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal (Lege în continuare) şi politicile interne în domeniu. Datele cu caracter personal sunt colectate în scopuri determinate, explicite şi legitime, cum ar fi: accesarea serviciilor prestate de Bancă, asigurarea unei comunicări  continue, inclusiv prin expedierea unor mesaje promoţionale, executarea rapidă a solicitărilor Dvs., soluţionarea reclamaţiilor adresate, etc.

 

Banca Vă informează că, la prezentarea datelor cu caracter personal prin completarea formularelor-tip, cererilor sau la orice comunicare a acestora pe suport de hârtie sau pe alt suport durabil, Dvs. Vă exprimaţi acordul expres pentru prelucrarea datelor de catre Bancă.

 

Conform Legii, Dvs. aveţi drepturile de: acces şi intervenţie asupra datelor, opoziţie, de a nu fi supus unei decizii individuale şi acces la justiţie. Dreptul de opoziţie îl puteţi exercita prin depunerea nemijlocită a reclamaţiei la una din unităţile teritoriale ale Băncii sau expedierea în mod electronic prin intermediul paginii web-oficiale www.comertbank.md.

 

Banca Vă aduce la cunoștință că, va dezvălui şi transmite datele cu caracter personal nemijlocit Dvs. sau persoanei împuternicite de Dvs., precum şi organelor abilitate, respectând cerinţele stabilite de Lege şi de alte acte normative în vigoare. Pentru protejarea datelor cu caracter personal, Vă recomandăm atenţie sporită la comunicarea acestora pe site-uri sau în alte situaţii nejustificate.

 

Viziunea Băncii, în domeniul protecției datelor cu caracter personal, constă în racordarea măsurilor tehnice și organizatorice implementate de Bancă la cele mai bune practici din acest domeniu, la nivel nu doar național, dar și internațional. Astfel, având clienți nu doar cetățeni din Republica Moldova, dar și din Uniunea Europeană, Banca respectă atât Legea nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal, cât și Regulamentul nr. 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (RGPD în continuare).

 

Prin urmare, Vă aducem la cunoștință că, Banca, în corespundere cu articolul 30 din RGPD, păstrează o evidență a activităților desfășurate de prelucrare a datelor cu caracter personal, iar în conformitate cu articolul 32 din RGPD, are implementate măsuri tehnice și organizatorice adecvate, ce asigură un nivel sporit de securitate și confidențialitate a datelor dumneavoastră personale.

 

Suplimentar, Vă aducem la cunoștință că, în conformitate cu art. 25 din Lege și art. 37 din RGPD, Banca a desemnat persoana responsabilă cu protecția datelor cu caracter personal. Datele de contact ale persoanei responsabile cu protecția datelor cu caracter personal în cadrul Băncii, sunt următoarele:

 

Adresa e-mail: dpo@comertbank.md

 

Corespondență: Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Independenței 1/1.