Operaţiuni valutare

Transferuri în valută străină din ordinul persoanelor fizice

 

Realizarea remiterii de bani

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente pot primi/efectua plăţi şi transferuri în cadrul operaţiunilor valutare atât prin conturile bancare/conturile de plăţi, cât şi fără utilizarea acestor conturi.

 

Pentru întocmirea plății/transferului de bani e necesar să comunicaţi plătitorului (ordonatorului) numele, prenumele, datele de identitate conform actului de identitate ale beneficiarului (destinatarului) și în cazul procesării unei plăți/transfer de bani pe contul bancar, numărul de cont în format IBAN.

 

Procesarea plății/transferului de bani se realizează la prezentarea actului de identitate în original şi a documentelor confirmative prevăzute de legislaţia în vigoare (în caz de necesitate).

 

Operaţiuni de vânzare-cumpărare a valutei străine

Banca oferă posibilitatea de a cumpăra-vinde valuta străină în numerar prin intermediul punctelor de schimb valutar al B.C. "COMERTBANK” S.A, la cursul stabilit pentru ziua curentă.

 

Conform modificărilor Legii 308/2017 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, din data de 01 iulie 2023 operațiunile de schimb valutar în numerar cu o valoare care depășește 10 000 de lei se efectuează cu prezentarea actelor de identitate, iar datele din acestea urmează a fi înregistrate de către unitatea de schimb valutar.

 

Pentru a efectua operaţiunea de vânzare-cumpărare a valutei străine prin intermediul contului curent, este necesar să îndepliniţi o cerere. Cursul de schimb se stabileşte de bancă în ziua executării operaţiunii.

 

Informaţia utilă:

Modul de efectuare transferurilor de către persoanele fizice este stabilit de Legea privind reglementarea valutară № 62-XVI din 21.03.08 şi Regulamentul privind condiţiile şi modul de efectuare a operaţiunilor valutare din 28.01.2010.

 

Cerințele aferente legislației valutare privind realizarea remiterii de bani le găsiți aici.